pla de desenvolupament comunitari de les Escodines
pla de desenvolupament comunitari de les Escodines

El desenvolupament sostenible de la ciutat i els barris que la formen requereix intensificar l’acció social i concretar-la en serveis de proximitat a les persones. L’AVVE proposa, doncs, un pacte de proximitat que preveu un nou sistema d’organització encaminat a aconseguir un desenvolupament econòmic, social i institucional durador, que promogui un equilibri entre les institucions públiques, la societat civil i el món econòmic i empresarial, i que expressa els principis pels quals s’ha de regir tota actuació i/o col·laboració amb entitats públiques i privades.

 El pacte de proximitat pretén posar en pràctica un nou concepte d’entitat veïnal, que només serà una eina reivindicativa, sinó també una eina comunitària activa en la resolució dels problemes i situacions concretes del territori on actua, en benefici de les persones, especialment d’aquelles amb necessitats específiques com la gent gran, la infància, els nouvinguts, les persones amb pocs recursos, etc.

Per fer factibles aquestes actuacions directes en el territori creiem que cal la implicació de les empreses i institucions que realitzen les seves activitats en aquest territori. Per això apel·lem a la seva responsabilitat social i proposem un espai per a la seva participació voluntària en els nostres programes socioculturals, mediambientals i de desenvolupament.

D’acord amb aquestes premisses, les línies estratègiques d’actuació que proposa l’AVVE són les següents:

 

Barri educador: Sota el compromís d’assolir reptes a través de l’educació i la formació en els àmbits cultural i social, Barri educador pretén apropar el coneixement a totes aquelles persones que, per motius diversos no han pogut assolir ni accedir als nivells culturals desitjats (Pol de cultura, biblioteca i espai infantil Escodines).

 

Barri emprenedor: La innovació i la col·laboració són a l’ordre del dia del projecte de l’AVVE. D’aquesta manera, Recursos i Serveis col·labora amb entitats, associacions, institucions... per tal de facilitar la cessió de diferents tipus de material per a actes, festes o celebracions de tota mena (Recursos i serveis i servei d'enterraments).

 

Barri per conviure: Les Escodines són un barri per viure, però també per conviure-hi. Per aquesta raó, cal propiciar la creació d’espais per a la interrelació i la convivència veïnal a través d’esdeveniments i actes festius (Enramades i Club de jubilats).

 

Pla comunitari: l’objectiu principal és millorar la qualitat dels veïns i veïnes del barri mitjançant la participació ciutadana i la socialització, posant especial interès als col·lectius més vulnerables del barri, com ho són els joves, les noves ciutadanies, la gent gran i l’adolescència.

 

Des de l'any 2019, el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri de les Escodines treballa amb el programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya - SOC, concretament amb la Línea ACOL per a persones que obtinguin autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d'arrelament social en el marc del projecte públic subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu a través del Programa Treball i Formació regulat per la Resolució TSF/2232/2019.

Contacte:

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, caldrà que ens ho facis saber per correu o bé passar per la secretaria.

Horari d'atenció al públic:

Dilluns  de 16 a 20h.

Diimarts, dimecres i divendres:

de 9 a 13h.

 
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Associacio de Veins i Veines Escodines