pla de desenvolupament comunitari de les Escodines
pla de desenvolupament comunitari de les Escodines

És un projecte d’intervenció social comunitària en un barri en profunda transformació urbanística (processos de rehabilitació), i d’inclusió social i cultural. El projecte de Pol de Cultura és un constructe que interrelaciona i coordina cada un dels programes de formació, aprenentatge i lleure creatiu, en una perspectiva de millora considerable per la població del barri, a nivell de capacitats i habilitats socials i culturals que fomentin la integració i la participació en la vida comunitària del barri. La comprensió, el diàleg i l’empatia són els valors que perseguim.

 

La missió d’aquest projecte és el compromís amb el barri per assolir plegats els reptes que tenim a l’actualitat, a través de la participació, l’educació i la formació en els àmbits culturals i socials, és a dir, desenvolupar processos de capacitació i d’apoderament de les persones a través dels programes dissenyats i organitzats sota el paradigma social d’àmbit europeu de la formació i l’educació al llarg de la vida, per garantir que les desigualtats econòmiques d’alguns sectors de la població no siguin motiu d’exclusió social, com per exemple: infants, joves, dones i gent gran.

Els objectius del Pol de Cultura són:

 

Ajudar a totes aquelles persones de la nostra població que tenen ganes d’aprendre però que, per qüestions personals, socials i econòmiques no han pogut assolir els nivells culturals desitjats.

Oferir un espai de participació, comunicació, prevenció, formació i solidaritat de tots els col·lectius que conviuen al barri.

Afavorir l’intercanvi cultural entre els diferents col·lectius que interactuen en la vida comunitària.

Afavorir l’accés al coneixement, la igualtat d’oportunitats per a la millora de la qualitat de vida.

Promoure una tasca preventiva a través de la cultura de l’aprenentatge, per evitar possibles situacions de risc.

Desenvolupar la cultura dels valors socials (respecte, dignitat, solidaritat, justícia, tolerància, diàleg, comprensió, ètica i responsabilitat personal...) per millorar la situació actual.

Potenciar l’autoestima i les xarxes relacionals d’amistat.

Atendre als grups específics de risc social: com les dones i infants.

Els programes i projectes que se’n desprenen són: Aula del coneixement, Tallers d’aprenentatge, espai infantil,  Biblioteca veïnal Jaume Perramon, Programa alfabetització de dones del barri.

Contacte:

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, caldrà que ens ho facis saber per correu o bé passar per la secretaria.

Horari d'atenció al públic:

Dilluns  de 16 a 20h.

Diimarts, dimecres i divendres:

de 9 a 13h.

 
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Associacio de Veins i Veines Escodines