pla de desenvolupament comunitari de les Escodines
pla de desenvolupament comunitari de les Escodines

Equipaments

Un seguit d’equipaments situats al barri contribueixen a projectar les Escodines a la resta de la ciutat. Es tracta d’equipaments culturals, educatius, esportius i sociosanitaris que constitueixen un dels principals actius del barri:

Casal de les Escodines (Sant Bartomeu, 50): allotja diferents entitats del barri, entre elles l’Associació de Veïns i Veïnes. Al llarg de l’any s’hi porten a terme nombroses activitats socioculturals (xerrades, tallers d’aprenentatge, exposicions, projeccions, activitats infantils...). El freqüenten setmanalment un miler de persones. L’edifici del Casal –pendent de rehabilitació- havia estat presó i convent.

Piscines Municipals de Manresa (Viladordis, 5): complex format per quatre espais destinats a la pràctica dels esports aquàtics, on s’ofereixen també serveis educatius, recreatius i de salut. L’equipament és gestionat pel Club Natació Manresa.


Museu Comarcal de Manresa (Via Sant Ignasi, 40): situat a l’antic col·legi de Sant Ignasi, exhibeix una col·lecció d’escultura policromada barroca i un conjunt de peces de ceràmica medieval del s XIV. Organitza periòdicament tallers temàtics i té una sala d’exposicions temporals.


Arxiu Històric Comarcal de Manresa (Via Sant Ignasi, 40): allotjat al mateix edifici que el Museu, conté col·leccions documentals des del s X., amb més de 1.300 m lineals. Ofereix serveis de consulta de documents, hemeroteca, reprografia, etc.

Casa Flors Sirera (Saleses, 10): equipament municipal destinat a promoure valors relacionats amb la solidaritat i la pau, amb diferents espais de caràcter polivalent; acull les activitats organitzades per les entitats que formen part del Consell de Solidaritat de Manresa, entre elles Creu Roja i l’Associació d’Amics de la UNESCO. Allotja el Centre de Recursos Bambylor. És el marc d’un ampli ventall d’activitats: tallers, espectacles, projeccions, xerrades, etc.


Col·legi Oms i de Prat (Oms i de Prat, 2): centre educatiu concertat. Pertany a l’Obra Social de Fundació Caixa Manresa. Comprèn Educació Infantil, Primària i ESO (3-16 anys). L’escola disposa del pavelló poliesportiu Rabeig, un espai cobert de caràcter polivalent.


Llar d’Infants Picarol (Viladordis, s/n): centre que funciona com a llar d’infants, situat al parc de Sant Ignasi.

Cova de Sant Ignasi (Cova, s/n): casa d’exercicis i d’espiritualitat de l’orde jesuïta, situada al complex monumental del mateix nom. Disposa d’habitacions, sales i jardins. Acull jornades, trobades, recessos i altres activitats orientades al creixement personal i espiritual. Entre les seves instal·lacions inclou el Casal Lluís Espinal. Des de fa temps el conjunt de la Cova és un centre d’espiritualitat amb projecció internacional.

 

Mesquita Al-Fath (Cova, 1): centre d’espiritualitat situat a l’antiga fàbrica de l’Aranya; acull la seu de l’Associació Cultural Islàmica del Bages; s’hi organitzen activitats de signe cultural, destinades a donar a conèixer l’Islam al conjunt de la ciutadania i a promoure la tolerància i la convivència.

 

Sala Ciutat (plaça Sant Ignasi, 15-17): espai destinat a la realització d’espectacles, amb sala de butaques i caixa escènica. Fins ara ha acollit les sessions del Cineclub Manresa i d’Imagina’t. Està pendent d’una rehabilitació destinada a convertir-lo en un espai polivalent per a la realització de concerts.

 

Centre de Salut Mental-CSAM: equipament integrat també a Althaia. Ofereix atenció a malalts mentals, dóna suport a entitats que els agrupen i acull activitats pedagògiques i formatives. Al seu voltant ha nascut el Projecte Mosaic –que també ofereix atenció a drogodependents- impulsat des de la Comunitat de Dominiques del Convent de Santa Clara i l’orde de Sant Joan de Déu.

 

Clínica Sant Josep (Caputxins, 28): complex sociosanitari que centralitza els serveis d’Althaia-Xarxa Assistencial de Manresa. Canalitza l’activitat de mútues i privats. Inclou un Centre d'Atenció Primària, el Centre de Dismibuïts Físics del Bages i una residència assistida.

 

MUTUAM Manresa (Era de l’Huguet, 6-10): centre sociosanitari adscrit a una mútua de previsió social que ofereix assistència continuada i activitats a persones dependents.Contacte:

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, caldrà que ens ho facis saber per correu o bé passar per la secretaria.

Horari d'atenció al públic:

Dilluns  de 16 a 20h.

Diimarts, dimecres i divendres:

de 9 a 13h.

 
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Associacio de Veins i Veines Escodines